Izjava o pristupačnosti

Izjava o digitalnoj pristupačnosti

Zagrebački holding d.o.o. - Podružnica Upravljanje nekretninama obvezna je osigurati pristupačnost svoje mrežne lokacije u skladu s Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora (NN 17/19) kojim se prenosi Direktiva (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća.
Ova izjava primjenjuje se na mrežnu stranicu na domeni nekretnine-zgh.hr
 

Stupanj usklađenosti

Ova internetska stranica djelomično je usklađena sa Zakonom o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora (NN 17/19) i Direktivom (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća.
 

Nepristupačni sadržaj

Sadržaj naveden u nastavku nepristupačan je zbog sljedećih razloga:
  • pojedine *.pdf datoteke sadržane u objavama nisu u cijelosti nastale izvozom iz izvorišne datoteke iz alata Microsoft Office Word uz odabir opcija za pristupačnost, već skeniranjem tiskanih dokumenata, odnosno nisu pristupačne jer nisu prikladno pripremljene za čitače ekrana;
  • dio slika i datoteka nema prikladan tekstualni opis (alt tekst);
  • pojedine *.pdf datoteke otvaraju se u novom prozoru (tabu) preglednika, a *.doc datoteke dostupne su isključivo kao datoteke za preuzimanje;
 

Priprema ove izjave o pristupačnosti

Ova Izjava pripremljena je dana 22.09.2020. a objavljena dana 24.09.2020. prema Predlošku izjave o pristupačnosti koji je u skladu s Direktivom (EU) 2016/2102 Europskog parlamenta i Vijeća o pristupačnosti internetskih stranica i mobilnih aplikacija tijela javnog sektora.
Za pripremu ove Izjave korištena je metoda samoprocjene  pregledom i procjenom sadržaja i programskog koda.
 

Povratne informacije i podaci za kontakt

Podnošenjem zahtjeva Zagrebačkom holdingu d.o.o. - Podružnici Upravljanje nekretninma možete dobiti povratne informacije i/ili prijaviti uočene nepravilnosti u smislu Zakona o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora (NN 17/19) i Direktive (EU) 2016/2012 Europskog parlamenta i Vijeća.
 
Zahtjev možete podnijeti:
telefonom na broj:   +385 1 6420 903
E-mailom na adresu:  Upravljanje.Nekretninama@zgh.hr
Poštom na adresu:     Zagrebački holding - Podružnica Upravljanje nekretninama, Jankomir 25/III, 10000 Zagreb
 

Postupak praćenja provedbe propisa

Nadzor nad provedbom Zakona o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora (NN 17/19) obavlja Povjerenik za informiranje Republike Hrvatske.
Inspekcijski nadzor nad provedbom Zakona o pristupačnosti mrežnih stranica i programskih rješenja za pokretne uređaje tijela javnog sektora (NN 17/19) obavljaju inspektori i drugi ovlašteni službenici Ureda povjerenika.
Na nadzor se primjenjuju odredbe Zakona o pravu na pristup informacijama (NN25/13 i 85/15).
 
Kontakt :
Povjerenik za informiranje
Jurišićeva 19, 10000 Zagreb
Tel.: +385 1 2099 100
E-mail: ppi@pristupinfo.hr
www.pristupinfo.hr